Snow White Lipstick

Snow White Lipstick

Arcápolás francia módra - Avagy mit kennek a francia nők magukra és mi mit kenjünk?

2016. október 15. - Kata SWL

Sziasztok!

Ma 2 francia márkát mutatok be Nektek,amiket én is elkezdtem használni, és imádom őket: ez a Uriage és a La Roche- Posay. Emellett az általános arcápolásról is szó lesz. ;)

uriage.jpg

Kép: saját

A franica nőkben van valami, valami titok, valami,amit a legtöbben csak je ne sais pas-nak hívunk. A hanyag elegancia, a tartás, a tökéletlen tökéletesség,a harmónia...Ezekről órákat lehetne beszélni és oldalakat teleírni. Viszont a test- és arcápolásukról kevesebbet beszélünk és tudunk,mint pl. az öltözködési sítulsukról/szokásiakról, holott nagyon is kellene!

A legtöbb francia nő rendszeresen jár bőrgyógyászhoz, mondhatnám,hogy a legjobb barátjuk a bőrgyógyászuk, nagyon sok terméket ajánlgatnak egymásnak, ki mit használ, hogy vált be, az ebben a bejegyzésben bemutatott termékek is rendkívül népszerűek a francia nők körében. Egy jó bőrgyógyász náluk ugyanolyan fontos,mint az örök,mindenhol érvényes "minden nőnek kell egy jó fodrász" szabály. Épp' emiatt (is) az arc- és testápolási termékeiket, de sokszor (ha lehetséges) a dekorkozmetikai termékeiket is a gyógyszertárból szerzik be. Sajnos nálunk nincs akkora kultusza és fontossága a bőrápolásnak,mint a franciáknál, náluk 12 évesen elkezdik a lányokat "beavatni", hogy kialakuljon bennük a rutin,megtanulják ennek a fontosságát,mivel ha foglalkoznak a bőrükkel, ami a legnagyobb testrészünk,nagyon sok mindent (pl. az öregedést) megelőzhetünk,kordában tarthatunk.

A minimum arcápolási rituálé a tisztítás, tonizálás és a hidratálás. A tonizálással nem feltétlenül értek egyet,én nem használom mindennap ezt a lépést,  (erről részletesebben lejebb),de az 1. és 3. pont rendkívül fontos, minden korban és minden bőrtípus számára. Tévedés,hogy a zsíros bőrnek nincs szüksége hidratálásra, csak azért,mert több faggyút termel, csupán a megfelelő, könnyebb, gél állagú, igény szerint mattító hatású arckrémet kell megtalálni hozzá.

A videóimban már sokszor hallhattátok,hogy sajnos nagyon érzékeny az arcom a fűszerekre,magokra, a zsíros ételekre, illetve ez az egyik új gyógyszerem mellékhatása is előhozta a bőrproblémákat... Szerencsésnek mondhatom magam,mert nem voltam pattanásos tini,szinte sosem voltak pattanásaim,miteszereim, viszont most mindent bepótolhatok...Elég sok terméket,márkát kipróbáltam, mivel folyton fájt az arcom több ponton, be volt gyulladva, borzalmas volt,akármit is csináltam vele. Aztán egy franciákról szóló könyv,majd egy magazinban látott La Roche- Posay-reklám után úgy döntöttem,hogy mindent elpakolok és elmegyek a gyógyszertárba új arcápolási termékekért.

Mielőtt a krémekre rátérek, mesélek az általános arcápolási szokásaimról. Reggel és este is micellás vízzel tisztítom meg az arcom,illtve zuhanyozás közben este a nedves arcbőrömre a La Roche- Posay Effeclar habzó arctisztító géljét használom, ami egyébként nemcsak megtiszítja az arcom, de a sminket is szépen eltávolítja. Tehát a tisztítás megvolt. Ezután reggel és este is arckrémet használok,ami mindenképp' hidratál egyéb funkciójától függetlenül. Ezen kívül hetente 1x arcolajat viszek fel éjszakára az arcomra, hetente 1x radírozom az arcom, hetente 1x használok tonikot (mivel micellás vizet használok, nemcsak a sminket, minden szennyeződést magához vonzanak a vízben lévő micellák és az érzékeny bőröm valamiért nem is szereti/bírja a rendszeres,napi tonizálást) és hetente 1x nem csinálok az arcbőrömmel semmit, hagyom éjszakára lélegezni, de sokszor nappal is. Se krém,se smink.

effaclar.jpg

Kép: saját

A La Roche- Posay Effaclar Dou (+) leírása szerint ProceradTM szabadalmazott aktív hatóanyagot tartalmaz, amely meggátolja az akné utáni piros és barna foltok kialakulását, amelyek gyakran a gyulladásos akné eredményei, mind a 6 fototípusnál. Ennek az aktív hatóanyagnak köszönhetően az akné utáni foltok elleni hatás már az arcbőr mélyén, kialakulásuk előtt, a melanogenézis stádiumában megtörténik. A ProceradTM ráadásul küzd a foltok kialakulása és felszínre jutása ellen, tehát a gyulladás utáni hiperpigmentáció ellen (PIH). Ez egy könnyű,gél állagú arckrém, nem ragad (ezt eddig sajnos minden hasonló arckrémnél tapasztaltam), nagyon gyorsan beszívódik és azonnal hidratál. Sminkalapnak is tökéletes, ami szintén nagyon hasznos,mivel a legtöbb arckrémemnél azt tapasztaltam,hogyha reggel,mondjuk fél órával sminkelés előtt felvittem,akkor a BB krém,alapozó, bármilyen folyékony textúrájú dolog,sőt igazából kb. bármilyen sminktermék kis "kukacokban" lepörgött/lemorzsolódott az arcomról ha hozzáértem,vagy már sokszor a sminktermk felvitele során is. A leírás szerint az egyszerű alkalmazásnak és az egyedülálló textúrának köszönhetően nem szükséges az arckrém bőrbe való bedörzsölése, ami minimalizálja a gyulladás elterjedését. Az összes LRP-arckrémnek hatalmas előnye,hogy nem kerek,belenyúlkálós a közvetlen csomagolása,mint a legtöbb hasonló kencének,hanem henger alakú a tubusa,így nem érintkezik egyrészt a levegővel sem, másrészt a kezünkkel sem,amik egyrészt a baktériumok bejutását nagyban megakadályozzák,illetve a krémnek szinte semmi esélye az oxidálódásra,vagy bármilyen minőségbeli romlásra. Ahogy minden LRP-termék, ez is La Roche- Posay termálvizet tartalmaz,ami még inkább segíti a hidratálást, gyulladáscsökkentő és nyugtatja a bőrt.

Az első tubusom nemsokára elfogy és összehasonlítva a korábbi termékekkel,erről csak superlativusokban tudok beszélni. A korábbi termékeknél nagyon komoly problémát okozott,hogy hiába használtam őket,nem segítettek és nagyon nehezen tudtam elfogadni,hogy sajnos jelenleg ez van,oda a Vichy-reklámba való, víztiszta bababőröm. Most sem tökéletes a helyzet,de 80%-kal jobb. Nem hibátlan az arcom (ahogy azt a legutóbbi,smink nélkül elkezdett videóban is láthatjátok), de ahhoz képest,amilyen volt,rengeteget javult. Nemcsak az esztétika, hanem az állandó gyulladás is megszűnt, ha kialakul mégis pattanás,nem nagy,fájdalmas,feldagadt gyulladás lesz belőle, csak egy kicsi bőrhiba.  Viszont sajnos a bőröm nagyon lassan gyógyul,nagyon sokáig megmaradnak a sebek,hegek.

Minden LRP-termék parabénmentes, ennek a krémnek egyéb összetevői pl.: Niacinamide,vagyis a B-3 vitamin, ami hidratál,öregedésgátló, pigmentfoltok és pattanások ellen tökéletes, Zinc PCA,ami szintén gyulladáscsökkentő és a zsíros bőr egyik legjobb fegyvere,ugyanis mattítő hatású,csökkenti a faggyútermelést,illetve fel is képes szívni a felesleges olajat/zsírt a bőrről.

Az arckrém kiemelt gyógyszertárakban kapható 4190 Ft-ért,ami kicsit borsos ár, de nagyon magas minőségű terméket kapunk cserébe,ami beváltja az ígéreteit anélkül,hogy kárt okozna, illetve mivel kevés is elég belőle, sokáig kitart. Nekem még 2 heti adag biztosan van benne, pedig már 2 hónapja használom napi 2x.

tolerainte.jpg

Kép: saját

Mivel jön a tél, a hideg,a szél, a fűtés miatti száraz,meleg levegő, ezért egy sima hidratálókrémet is beszereztem a márkától,hogy rásegítsek az előbbi krém hidratálására,ez pedig a Toleriane Ultra. Alapvetően érzékeny,száraz bőröm van, hála Istennek ez nem változott,tehát a bőrhibák ellenére nem lett zsíros az arcbőröm vagy bármi más.Ez az arckrém kb. mindenmentes,tehát 0% tartósítószer. 0% paraben. 0% alkohol. 0% illatanyag. 0% színezőanyag. 0% lanolin található benne. Nem komedogén. Magas tolerancia. Allergia-teszttel ellenőrzött. A leírása a következőket tartalmazza:  Az első fluid textúrájú, nem zsíros hidratáló arckrém minden napra, érzékeny vagy allergiás arcbőrre, amely intenzív és hosszan tartó enyhülést hoz a bőr számára, bőrnyugtató hatású Neurosensine-nel és La Roche-Posay termálvízzel. Az érzékeny szemkörnyék és a szemhéj ápolására is alkalmas. Alkalmazása kellemes és nem hagy zsíros réteget az arcbőrön. Glicerin és termálvíz tartalmának köszönhetően hosszan tartóan hidratálja és nyugtatja az arcbőrt. Ultra minimalista, magas biztonságú és tiszta formula, mely kizárólag a szükséges hatóanyagokat tartalmazza minden olyan összetevő nélkül, amely esetleg irritációt vagy allergiát idézhet elő.  És itt szintén előkerül az előbbi krémnél említett higiéniai szempont, ugyanis a krémet egy ultra hermetikus pumpás flakon tartalmazza a szennyeződés kockázata ellen.

Még csak párszor használtam,így nincs egy egész tusubnyi tapasztalatom,de valóban nagyon magas a hidratálóképessége, csak úgy szívja be az arcbőröm amikor felkenem. Emellett nagyon örülök,hogy tényleg "mindenmentes", ugyanis az utóbbi hónapokban nagyon megharagudtam egy drágább,nagyon ismert és felkapott márkára,ami ha nem is natúrnak állítja be magát,de természetes,egészséges,megbízható termékeket ígér, miközben televan parabénnal. Az alkohol szintén kizáró ok egy hidratáló krémnél,mivel szárít,habár sokszor kell a tartósításhoz, vagy bizonyos anyagok mellé, hál' Istennek,ebben az sincs.

A termék szintén kiemelt gyógyszertárakban kapható, 5299 Ft-ért. Szintén picike mennyiség elegendő belőle hála a magas hidratálóképességének, most lesz Joy-napok,azt hiszem,hogy LRP,Bioderma és Uriage kuponokkal is találkoztam a magazinban, de pl. az allee kuponos vasárnapokon is szokott 20% allee gyógyszertár kupon lenni,szóval ezeket érdemes figyelni,ha netán szeretnétek beszerezni. Kapható némelyik termékcsaládból picike utazó szett is 2000-2500 Ft körül,így esetleg tehettek vele egy próbát, de én például az első LRP-arckrémem vásárlásakor egy vagonyni másik icipici tubusú arckrém tesztert kaptam, nem hiszem,hogy elküldenek,ha kértek egyet valamelyikből, hiszen drága termékekről van szó,ha nem válik be,akkor sajnos az ember megszívta.:)

img_0283.JPG

Kép: saját

És a mai utolsó termék,amiről szó lesz a Uriage Eau de Thermale termálvíz-spray-je. A francia nők nagyon szeretik az izotóniás termálvíz spay-ket, és hát meg tudom őket érteni... Egyrészt rendkívül sok területen alkalmazható (erről részletesebben később), másrészt nagyon sokoldalú. A leírása szerint egy érzékeny bőr napi ápolására szánt izotóniás termálvízzel van dolgunk. Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag összetétele kíméletesen nyugtatja, hidratálja még a legérzékenyebb bőrt is. Használatával az érzékeny bőr ellenállóbbá és védettebbé válik az irritációt, allergiát okozó külső hatásokkal szemben. A termálvizek között ritka bőrbarát izotóniás összetételének köszönhetően, tökéletes harmóniában van a bőrrel. Az összetevők listája is nagyon szimpatikus,ugyanis:

A bőrgyógyászatban alkalmazott termálvizek között a legmagasabb arányban tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket (11 000 mg/l):

  • Ásványi sók: sodium (2360mg/l), magnesium (125mg/l), calcium (600mg/l), potassium (45,5 mg/l), chloride (3500mg/l), sulfate (2862 mg/l) et bicarbonate (402mg/l)
  • Nyomelemek: réz (75µg/l), cink (160µg/l), mangán (154µg/l) és szilícium (42mg/l)

Korábban említettem a sokoldalúságát, a termék rajzokon keresztül is,de a leírásában is felsorolja a szinte végtelen lehetőséget,amire ezt a sprayt használhatjuk:

  • Felfrissülésre: reggelente, napozáshoz, utazáskor, sportoláshoz,
  • Túlérzékeny bőr nyugtatására: bőrpír, bőr irritáció, leégés, ekcéma esetén, borotválkozás, epilálás, akne kezelés után,
  • Napi bőrápolásra: arctisztítás tökéletesítésére, kisbabák érzékeny testrészeinek nyugtatására, tisztítására.
  • Bőrgyógyászati alkalmazásra: bőrsebészeti beavatkozások, dermatológiai kezelések (pl.: lézer, peeling) után.
  • Bőrgyulladások kezelésére.

Én minden reggel és este, arctisztítás után szoktam az arcomra permezetni, hagyom megszáradni, addig pakolászok, megfésülködöm stb., majd erre kerül az éppen aktuális arckrémem. Sminkfixálásra is tökéletes, a por állagú sminktermékek poros hatását tökéletes eltűnteti,illetve egységesebbé teszi a sminket.  Nagyon jó hír,hogy ő is hypoallergén,tartósítószermentes, fiziológiás pH-val rendelkezik és a csomagolásnak hála bakteriológiailag is tiszta.

Ajánlom figyelmetekbe a képen látható 300 ml-es kiszerelést, amit a 150 ml-es áráért, 2500 Ft-ért tudtok beszerezni. Nyár végén vettem az első flakonnal,ami kb. félig van,pár darab volt már csak,viszont most a Glamour-napokon nagyon nagy szerencsém volt,mert újra volt 5 db nagy kiszerelésű. :)

Egyébként mindenképp' érdemes tanácsot kérni a gyógyszertár adott részén ezekkel a krémekkel foglalkozó szakembertől, elmondani,hogy mit,mire,milyen bőrtípusra keresünk,mert lehet,hogy pl. egy Bioderma termék lesz a tökéletes az adott problémára. A teszterek mellé egy kis tájékoztatót is kaptam,ahol bőrítpusok, problémák és funkciók szerint fel vannak sorolva a krémek,hogy mire mit ajánlanak,mit tud,érdemes egy ilyet is beszerezni, de ezeknek a márkáknak már mind van saját weboldala,illetve nagyon sok leírást/tapasztalatot találhatunk az interneten is. De a választás előtt mindig érdemes szem előtt tartani,hogy ami másnak bevált, nekünk nem biztos,hogy be fog. De a helyzet pontos felvázolásával a gyógyszertárban dolgozó hölgy számára ez könnyedén elkerülhető. Garancia sosincs arra,hogy 100%-ig be fog válni a termék, de igazából minden egyes termék megvásárlánál, legyen az sajt vagy nadrág, kockázatot vállalunk, ez itt is, naná,hogy benne van a pakliban.

Én mindenesetre nagyon megszerettem ezeket a termékeket, ragaszkodom is hozzájuk, és majd a későbbiekben,ha már a ránctalanítás terén is el kell kezdenem dolgozni az arcommal, valamelyik gyógyszertáras francia terméket fogom választani.

Szép hétvégét Nektek! :)

Kata

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://snowwhitelipstick.blog.hu/api/trackback/id/tr1911808069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása